Απόσταγμα ΤΕΜέΤΕΡΟΝ χωρίς γλυκάνισο.
Το τσίπουρο ΤΕΜέΤΕΡΟΝ παράγετε αποκλειστικά απο το απόσταγμα των στέμφυλων των σταφυλιών. Πρόκειται για ένα μονοποικιλιακό απόσταγμα και η απόσταξη του ουσιαστικά ξεκινά αμέσως μετά τον τρύγο αξιοποιώντας το ταλέντο του τόπου « Νοτίου Ευβοίας» να παράγει ποιοτικό σταφύλι ποκιλίας «κουντούρα». Συνεχίζεται με την προσεκτική ζύμωση των στεμφύλων τους (τις φλούδες που μένουν μετά το 50% πάτηματος των σταφυλιών και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού) και ολοκληρώνεται με την αργή ΠΟΛΑΠΛΗ απόσταξη τους. Η ποιότητα των σταφυλιών είναι η βασική προϋπόθεση για την παραγωγή ποιοτικού τσίπουρου, ο συνδιασμός όμως με την χρήση νερού από φυσική πηγή που αναβλύζει από παρακείμενο βουνό ΣΕΤΑ συνθέτει την απόλυτη ποιότητα Επίσης καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του τελικού προϊόντος παίζουν η ποικιλία των σταφυλιών, η σύσταση του εδάφους, το υψόμετρ ο προσανατολισμός του αμπελώνα , οι καλλιεργητικές πρακτικές, και η επιλογή του σωστου χρόνου του τρύγου.
Η ζύμωση των στεμφύλων του αποστάγματος μας είναι ένα ακόμη σημαντικό στάδιο και αφορά τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του κατά τη διαδικασία παραγωγής του γι αυτό και είναι απαραίτητες οι ελεγχόμενες συνθήκες της , ελεγχόμενη θερμοκρασία, ανοξείδωτες δεξαμενές , ανάπαυση μετά την απόσταξη …..
-Η δοκιμή του αποστάγματός μας θα εκτινάξει στον ουρανίσκο σας μία φρουτώδη επίγευση με ταυτόχρονη γλυκόπιοτη αίσθηση δροσιάς η οποία λαμβάνει χώρα μέσα από το πύρ της ελληνικής παράδοσης….στην ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ …ΛΟΙΠΟΝ