Τσίπουρο ΤΕΜέΤΕΡΟΝ
Το απόσταγμα ΤΕΜέΤΕΡΟΝ πήρε το όνομα του από την ομώνυμη ποντιακή λέξη που σημαίνει «ΔΙΚΟ ΜΟΥ» λέξη η οποία παράγετε από την αρχαία κτητική αντωνυμία 'Ημέτερον. Το εν λόγω όνομα είναι θύμηση ...είναι εικόνα και οσμή ταυτόχρονα, των παιδικών μου χρόνων όταν ο πατέρας μου καλούσε τους φίλους του Νοέμβρη μήνα στο διήμερο καζάνι της περιοχής για να παράξει το δικό του τσίπουρο ...σαν να ακούω την φωνή του ακόμη και τώρα "τεμέτερον εν". Το τσίπουρο ήταν η αφορμή και η αιτία μαζί, για μάζωξη, για γλέντι για κατάθεση ψυχής...στον βωμό της παράδοσης. Έτσι έχοντας ως βάση την καλλιέργεια και τις παιδικές μου εικόνες δεν μπορούσα να ξεφύγω μακριά από την δημιουργία ενός αποστάγματος που να έχει μέσα του όλη την θύμηση των παιδικών μου χρόνων φτιαγμένο πλέον με τις επιταγές της σύγχρονης απόσταξης με τέτοιο τρόπο με σκοπό να γοητεύσει με τον ευκολόπιοτο και μοντέρνο χαρακτήρα του. Η προσεκτική καλλιέργεια των αμπελιών, Σαββατιανού, ή Λευκή Κουντούρα όπως καλείται στην περιοχή της Εύβοιας, η άμεση μεταφορά τους στο οινοποιείο - αποσταγματοποιείο στην περιοχή του Αλιβερίου και η αριστοτεχνική απόσταξη, δημιουργούν ένα απολαυστικό τσίπουρο, ιδανικό για το καθημερινό Ελληνικό τραπέζι Ταιριάζει ιδανικά με μεζεδάκια όπως τα θαλασσινά, τα αλίπαστα, τα τουρσιά, τα πικάντικα λουκάνικα, τα καπνιστά αλλαντικά, οι πιπεριές, οι αλοιφές, οι κεφτέδες και τυριά.